Mobiilipelaamisesta on tullut nykypäivänä todella suosittua ja suosio on ohittamassa jopa PC- ja konsolipelaamisen. Koska älypuhelimet ovat jo hyvin arkipäiväinen asia ja ne vain ja ainoastaan yleistyvät, on selvää, ettei mobiilipelaamisen suosion kasvussa ole nähtävissä hidastumista.

Tällä hetkellä maailmasta löytyy yli 2,5 miljardia mobiilipelaajaa ja määrä tulee tulevaisuudessa ainoastaan kasvamaan. Mobiilipelaaminen muodostaa jo tälläkin hetkellä yli 50 % kaikista pelialan tuloista ja tuossakin luvussa on odotettavissa kasvua.

Mobiilipelaamisen suosion johdosta yhä useammat pelinkehittäjät ja alalla toimijat ovat alkaneet panostaa yhä enemmän mobiilipelien kehittämiseen ja sen johdosta useat videopelit sekä kolikkopelit ovat lähes yhtä näyttäviä ja viihdyttäviä kuin isommallakin ruudulla pelatessa.

Miten tällaiseen tilanteeseen sitten ollaan oikein päädytty? Miten mobiilipelaamisesta on tullut niin suosittua? Siihen saadaan vastaus tässä artikkelissa!

Teknologian kehittyminen

Mobiilialaan liittyvä teknologian kehittyminen on ehdottomasti yksi merkittävimmistä syistä siihen, miksi mobiilipelaamisesta on tullut niin suosittua. Nykypäivän mobiilipelit ovat nimittäin tulleet hyvin pitkälle siitä, mitä 90-luvun matkapuhelinpelit olivat, kuten Nokian hitti Snake.

Teknologia on siis parantunut hyvin monellakin eri osa-alueella, mikä on johtanut siihen, että mobiilipelikokemuksesta on tullut monin tavoin parempi.

Esimerkiksi tänä päivänä älypuhelimet ovat tehokkaampia, jonka johdosta pelien kehittäjillä on ollut mahdollisuus tehdä isompia, graafisesti intensiivisempiä pelejä, joiden pelaaminen on puolestaan paljon hauskempaa.

Samalla myös lisätty todellisuus (AR) ja virtuaalitodellisus (VR) on tuotu osaksi mobiililaitteita ja ne ovat tarjonneet pelaajille jotain täysin uutta ja erilaista.

Esimerkiksi vuonna 2016 suureen suosioon noussut Pokémon GO oli loistava esimerkki siitä, miten paljon viihdyttävämpää lisätty todellisuus voi mobiilipelaamisesta tehdä.

Myös nopeammat internet-yhteydet ja suuremmat näytöt ovat osaltaan vaikuttaneet mobiililaitteilla pelaamisen suosioon. Monet ovat nimittäin tottuneet siihen, että esimerkiksi Fifan, Call of Dutyn ja Fortniten kaltaiset pelit ovat hyvin monimutkaisia ja suuria, eikä niitä pystytä koskaan tuomaan älypuhelimelle. Toisin kuitenkin kävi.

Kaikki nämä parannukset ja kehitysaskeleet ovat mahdollistaneet ainutlaatuisten pelikokemusten tarjoamisen myös pienemmällä ruudulla, joista ei olisi muutama vuosi takaperin osannut edes haaveilla.

Pelaaminen on kustannustehokasta ja helppoa

Yleisesti ottaen mobiilipelit ovat paljon halvempia kuin konsoli- tai PC-pelit. Useimmissa tapauksissa mobiilipelejä pääsee pelaamaan täysin ilmaiseksi tai vain muutaman euron hintaan, kun taas konsopelien hintahaarukka on noin 20-120 euroa riippuen pelin versiosta.

Koska pelit ovat edullisempia, tarkoittaa se sitä, että pelaajilla on käytössä huomattavasti laajempi pelikirjasto, josta voi kokeilla tuhansia eri pelejä. Ja kaikki tämä löytyy suoraan taskusta!

Ja muutaman euron maksullekin saisi todella paljon vastinetta, sillä grafiikat ovat nykypäivänä upeita myös pienemmällä ruudulla, pelaaminen on helppoa, äänimaailma on loistava ja pelikokemus muutenkin hyvin paranneltu.

Mobiilipelaaminen on kasvanut suureen suosioon myös siksi, että mobiilipelejä voi pelata helposti ja nopeasti pienissäkin pätkissä, ja pelaaminen onnistuu missä ja milloin vain. Halusipa pelata sitten bussimatkalla tai omalla takapihalla, on se enemmän kuin mahdollista.

Sosiaalinen pelaaminen

Mobiilipeleissä on nykyään paranneltu todella paljon moninpelitoimintoja, jonka johdosta pelaajien ei enää tarvitse pelata yksin. Pelaajilla onkin mahdollisuus pelata toisia vastaan reaaliajassa ja myöskin ystävien kanssa samojen pelien pelaaminen netin välityksellä onnistuu.

Monista peleistä löytyy myös erilasiia tulostaulukoita, palkintoja ja muita julkisia tilastoja, joista on mahdollista nähdä, miten muut ovat pärjänneet.

Mobiilipelaamiseen onkin tullut sosiaalinen elementti, johon sisältyy niin ystävyyttä kuin tiukkaa kilpailua.