Moni pyörittää pelejä nykyään tietokoneen lisäksi kännykällä, joten kunnon puhelin on tarpeellinen investointikohde. Onneksi on tultu kauas niistä ajoista, kun edullisen puhelimen hankkiminen tiesi lähinnä hermoja raastavaa jumittelua, kehnoja materiaaleja sekä sietämättömän surullisia resoluutioita.
Nykyään hyvän puhelimen hankkiminen onnistuu ilman, että joutuisi osittaiseen vararikkoon seuraavien kuukausien ajaksi. Markkinoilta löytyy useita kännyköitä, joista et joudu maksamaan itseäsi kipeäksi, mutta joiden avulla vaikkapa Galaksino-nettikasino tai oma suosikkistrategiapelisi pyörii vaivatta. Tässä perehdytämme sinut asiaan hieman tarkemmin.
Hyvän pelipuhelimen ominaisuudet
Suomalaisilla on taipumusta valita kännykkänsä merkin perusteella, mutta viimeistään nyt olisi aika karistaa tämä piintynyt ajatus mielestä. Teknologia on harpponut eteenpäin huikeilla loikkauksilla, ja tämän päivän puhelinten valmistajien erot ovat tasoittuneet huomattavasti.
Nykyään pienemmiltäkin valmistajilta on mahdollista löytää erinomaisella laadulla varustettuja puhelimia. Keskity siis valmistajan sijaan tarkastelemaan itse puhelimen ominaisuuksia.
Nämä kuuluvat olennaisiin ominaisuuksiin pelipuhelinta valittaessa:
- Riittävän suuri näyttökoko (mielellään vähintään 5,5 tuumaa, mieluummin 6,5)
- Mukava käsituntuma
- Nopeasti kosketukseen vastaava näyttö
- Riittävän tehokas prosessori
- Tarpeeksi suuri akku (4 000–6 000 mAh)
- Paljon muistia
- Riittävän hyvä näytön virkistystaajuus.
Jos et ole perehtynyt juurikaan puhelimien toimintaan, sinun voi olla hyvä tutustua eri toimintoihin ja niiden merkitykseen hieman tarkemmin ennen valintasi tekemistä. Näin tiedät tarkemmin, millä perusteella olet ostamassa uutta puhelintasi.
Kiinnostavia ja kukkaroystävällisiä malleja pelipuhelimeksi
Olemme koonneet tähän hyviä vaihtoehtoja edulliseksi pelipuhelimeksi. Hintatiedot voivat vaihdella eri myyjien kesken, mutta kaikki alla esitellyistä kuuluvat edulliseen hintaluokkaan liikkuen muutamissa sadoissa euroissa. Järjestys on sattumanvarainen: puhelimia ole esitelty paremmuusjärjestyksessä.
Xiaomi Poco X3 NFC
Tässä puhelimessa on järeä 6,67 tuuman näyttö, sen resoluutio on 1 080 x 2 400 pikseliä ja siitä löytyy 120 Hz:n virkistystaajuus. Käyttöjärjestelmänä on Android 10 ja suorittimena on 732 G:n Snapdragon. Tämä takaa sen, että puhelin toimii hyvin myös pelikäytössä.
Lisäksi sen akku on 5 160 mAh:n suuruinen, ja tallennustilaakin löytyy valintasi mukaan 64 tai 128 Gt. Tässä mallissa joudut tinkimään ainoastaan kameran laadusta, joka ei ole kaikkein paras mahdollinen.
Xiaomi Redmi Note 9S
Myös saman valmistajan Redmi Note 9S -malli on varteenotettava vaihtoehto. Näyttö on sisarpuhelimensa tavoin 6,67-tuumainen, ja sen resoluutio on 1 080 x 2 400 pikseliä. Näytössä on vain 60 Hz:n virkistystaajuus, mutta peruspelikäytössä se riittää hyvin.
Suorituskyky on sen sijaan erittäin luotettava. Android 10 -puhelimesta löytyy Snapdragon 720 G -suoritin, 64 tai 128 Gt:n verran tallennustilaa ja 5 020 mAh:n akku, joka kestää hyvin pelikäytössä.
Realme 8 5G
Realme 8 omaa 6,5 tuuman ja 1 080 x 2 400 pikselin resoluution näytön. Sen virkistystaajuus on 90 Hz, joka on varsin kelpo luku liikkuvan kuvan kannalta. Tässä 5G -puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmä ja MediaTek Dimensity 700 5G -suoritin. Tallennustilaa riittää 64 tai 128 Gt:n verran ja akku on 5 000 mAh:n kokoinen.
Huawei P Smart
Tämä Huawein malli pärjää edullisten pelipuhelimien vertailussa erinomaisesti. Sen 6,67 tuuman näyttö, 1 080 x 2 400 pikselin resoluutio ja 5 000 mAh:n akku tekevät siitä hyvän vaihtoehdon. Sen parhaisiin puoliin kuuluu kuitenkin 128 Gt:n tallennustila.
Puhelimessa on Android 10 -käyttöjärjestelmä ja Kirin 710A -suoritin, ja sen tehot riittävätkin kaikkeen peruspelaamiseen vallan mainiosti.